5 nenavadnih metod za hitrejše učenje francoščine

Vpisali ste se na tečaj francoščine, vam pa se zdi, da še vedno premalo razumete. Najboljši način za dobro učenje francoščine je veliko vaje… Vendar vas branje odlomkov iz učbenika, spreganje francoskih glagolov in veliko slovničnih vaj od časa do časa utrudi. Poiskati morate nov, bolj zabaven način, kako boste svoje veščine urili vsak dan po malem.

Poslušajte francosko glasbo

Francoski glasbeni trg je velik in raznolik, zagotovo boste našli sebi najljubšo glasbo. Pobrskajte malo po spletu in ugotovili boste, da francoska glasba niso le šansoni. S poslušanjem in petjem besedil v francoščini boste urili svoj naglas. Če se vam zdi, da nimate posluha – lahko pojete pod tušem, ko vas ne bo nihče slišal!

V knjižnicah si lahko izposodite tudi avdio knjige v francoščini. Zgodbe so prilagojene za določen nivo znanja (npr. A1, B2). Knjige lahko poslušate medtem ko kuhate, sprehajate psa ali pospravljate. Morda na začetku ne boste razumeli prav vsakega stavka, besede. To naj vas ne skrbi – z vsakim poslušanjem boste razumeli več.

Glejte francoske filme

Super način, da se naučimo francoščino oz. jo utrjujemo, je tudi gledanje francoskih filmov, najbolje brez podnapisov. Če gledate film s podnapisi, pa jih nikakor ne znate izključiti (ali pa jih ni možno izključiti), si lahko pomagate s preprostim trikom: na delu, kjer se prikazujejo podnapisi, z lepilnim trakom prilepite papir. Opazili boste naslednje: če podnapisov ni, potem boste pozorno spremljali govor.

Pišite svoj nakupovalni seznam v francoščini

Dober način za učenje vsakodnevnega besedišča (izrazi za hrano, pijačo). Na začetku boste morali morda kar nekajkrat pogledati v vaš slovar, kasneje pa boste to opravili brez težav.

Ko nakupujete v Franciji, vprašajte prodajalce v trgovini, če ne poznate besede nečesa, kar bi želeli kupiti. Radi vam bodo priskočili na pomoč.

Spremenite nastavitve na računalniku, tablici, mobitelu in na družabnih omrežjih

Veliko elektronskih naprav ima možnost, da spremenite jezik. Ne samo, da se boste učili z vsakim klikom miške, najverjetneje se boste naučili tudi vsega potrebnega besedišča: kopiraj, prilepi, vključi, izključi, naloži itd. Tudi radoveden sodelavec bo tako težje brskal po vašem pametnem telefonu…

Bodite nekaj posebnega in uporabljajte Facebook v francoščini!

Rešujte teste na spletu

Različne aplikacije, testi in interaktivne igre, ki jih najdete na spletu, vam bodo pomagali pri učenje in urjenju vašega znanja francoščine. Večinoma je dostop do teh virov brezplačen.

učenje francoščine